Akamuti Květová voda Tea tree 100 ml

Kód: 0851
399 Kč
Doručíme do 14 dnů
Můžeme doručit do:
12.3.2020

Rychlé osvěžení a hydratace díky květové vodě tea tree

  • Tonizuje a osvěžuje pleť
  • Jemně čistí pleť
  • Vhodná pro všechny typy pleti

antibakterialni pecujici-slozeni hoji-akne

Detailní informace

Detailní popis produktu

Více o produktu

  • Tea tree působí jako přírodní antiseptikum, je proto prospěšná pleti s akné, ekzémy, či po štípnutí hmyzem

Použití květové vody

Květovou vodou nanesenou na vatový tampon dokončíte odlíčení pleti. Je také vhodná k aplikaci před nanesením krému. Krém či sérum se lépe vsákne do pleti.
Pokud si připravujete pleťové masky z prášku, můžete přidat i květovou vodu.
Květovou vodu však můžete používat kdykoliv během dne pro osvěžení a rychlou hydrataci pleti.

Složení květové vody Tea tree

Melaleuca Alternifolia Flower water
Neobsahuje konzervanty ani alkohol.

Obsah 100 ml

Tea tree olej - léčivý pomocník i smrtící zabiják

Kajeput střídavolistý, čajovníkový strom, Melaleuca alternifolia. Tři názvy, jeden strom. Pro své typické vzezření do tvaru písmene “T”, a fakt, že se z něj původně dělal čaj, vzniklo čtvrté pojmenování, známé milovníkům přírodní kosmetiky po celém světě. T-tree nebo používanější Tea tree. Když ho roku 1923 lékárník a ředitel Vládního muzea technologie a užitých věd v Sydney dr. Arthur R. Penfold podrobil důkladnému zkoumání, zjistil, že se z jeho lepkavých listů vonících po citrusech dá získat olej, blahodárný pro zdraví lidského organismu.
 

Malá lekce historie o tea tree oleji

Ač se to zdá až děsivě neskutečné, stačilo málo, a vůbec bychom o léčivých vlastnostech tea tree oleje nemuseli vědět. Když v roce 1770 vstoupil mořeplavec James Cook se svou výpravou na australskou pevninu, místní obyvatelé již věděli, co je jim tea tree strom schopen poskytnout víc než tisíc let. Pro bílé kolonisty, kteří se na objevených územích Nového Jižního Walesu hodlali usadit, pěstovat zde plodiny a chovat hospodářská zvířata pro svou obživu, byl však strom spíše překážkou. Naštěstí pro nás má australský čajovníkový strom výjimečně tuhý kořínek. A to doslova. Jeho kořenový systém je totiž uložen hluboko v zemi. Pro svou nezdolnost a houževnatost nám Tea tree (díkybohu) neustále roste, a díky jeho širokému využití v medicíně a kosmetice dnes nejsou výjimkou ani několika set hektarové plantáže vytvořené právě ze sazenic tohoto stromu.

A jak to bylo s tea tree olejem dál?

Joseph Banks, botanik Cookovy zámořské výpravy, si na konci 18.století dovezl listy australského čajovníku do Anglie, a byl tak jedním z prvních, kdo jej začal věděcky zkoumat. Po první světové válce se do ještě hlubšího výzkumu pustil lékárník dr. Arthur R. Penfold, kterému je připisováno zjištění hned dvou významných faktů.
 
  1. Zjistil, že výtažek z listů Tea tree je zhruba jedenáctkrát až třináctkrát silnější než kyselina karbolová neboli fenol (v té době nejúčinnější desinfekční prostředek).
  2. Jako první člověk extrahoval čistý čajovníkový olej a změnil také způsob používání čajovníkových listů.
Jak poznatky o účincích tea tree oleje rostly, dostávaly se do povědomí stále větší a větší části populace. Není proto divu, že se tea tree olej ještě před koncem druhé světové války stal jak součástí balíčku první pomoci australských vojáků, tak lékárniček civilního obyvatelstva.
 

A co víme o tea tree oleji dnes?

Pro jeho antioxidační, antibakteriální, antiseptické, antimikrobiální, antivirotické, fungicidní a stimulační vlastnosti byste dnes jen těžko hledali člověka, který se s tea tree olejem nedostal do styku nebo o něm aspoň neslyšel. My vám představíme malý výčet toho, proč byste o zařazení tea tree oleje do vaší lékárničky nebo kosmetické taštičky měla pouvažovat i vy.
 

6 nejvýznamnějších účinků a použití tea tree oleje

Tea tree olej na akné

Ať už vám pobíhá po domě pubertální dítko nebo vám na těle naskakují nevzhledné pupínky v různých fázích menstruačního cyklu, je tea tree olej zárukou toho, že kůže docílí krásného vzhledu na povrchu, ale hlavně se uzdraví zevnitř. Olej totiž obsahuje balsamico (přírodní pryskyřice) a cicatrizant (léčivo, které hojí kůži). Zatímco pryskyřice vyčistí kožní žlázy ucpané toxiny a nečistotami, cicatrizant kůži vyléčí a dodá jí svěží nádech. Pro své antioxidační vlastnosti může být olej kromě akné použit také na další neduhy kůže jako je psoriáza, ekzém, jizvy, strie, vrásky či skvrny způsobené zvyšujícím se věkem.
 

Tea tree olej a péče o vlasy

Stimulační vlastnosti esenciálního oleje z australského čajovníku mohou být velmi přínosné v péči o vlasy. Pokud trpíte lupy nebo vypadáváním vlasů, jednoduše vmasírujte trochu naředěného oleje do pokožky hlavy a užijte si překvapivě rychlé výsledky jeho působení.
 

Tea tree olej proti ušním infekcím

Olej z čajovníkového stromu je vhodný pro lokální použití téměř každé části těla, včetně zvukovodu. Infekce uší, zejména u dětí, může být velmi bolestivá. Několik kapek oleje do ucha díky antibakteriálnímu charakteru odstraňuje infekci, a může dokonce snížit bolest a urychlit proces hojení.
 

Tea tree olej a dýchací obtíže

Trápí vás nebo vaše blízké kašel či nachlazení? Pak vězte, že tea tree olej vám poskytne úlevu. Může být vetřen do kůže na hrudi nebo nakapán na polštář. Zatímco vy budete spát, expektorant (léčivo, které podporuje uvolnění a odstranění hlenu z dýchací soustavy) obsažený v oleji může kouzlit. Ráno se pak po probuzení budete cítit mnohem lépe.
 

Tea tree olej a hmyz

Olej z čajovníku je účinným přírodním prostředkem proti hmyzu. Obsahuje totiž insekticidy - látky, které dokáží ničit vajíčka a larvy hmyzu. Trocha oleje a komáři, blechy, vši nebo mouchy nemají šanci.
 

Tea tree olej a hygiena

Olej z australského čajovníku, zvyšuje pocení a stimuluje tělo k vylučování toxinů, zejména kyseliny močové. Pomáhá také odstranit přebytečnou sůl a vodu. Olej můžete často najít jako jednu ze složek deodorantů, jelikož eliminuje nejen nepříjemný zápach, ale také bakterie a toxiny. Vhodné je olej použít také na plísně nehtů či k ošetření pokožky nohou.
 
I když je tea tree olej neoddiskutovatelným přírodním zázrakem, pamatujte, že je určen pouze k vnějšímu použití a jeho požití může způsobit vážné zdravotní komplikace.
 
 
Akamuti přírodní kosmetika

Doplňkové parametry

Kategorie: Květové vody
Použití: Na pleť, Na obličej a dekolt, Odlíčení
Trápí mě: Akné
Typ pleti: Smíšená, Mastná, Zralá, Suchá, Problematická, Citlivá, Normální
Účinek: Hydratuje, Zklidňující, Čistí, Vyživuje

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Akamuti přírodní kosmetika Rodinná firma Akamuti zakládá svůj koncept na přírodní léčbě využívající rostliny a stromy. Kosmetika Akamuti je vyráběna ručně a použité suroviny jsou v té nejvyšší kvalitě. Firma si zakládá na etickém přístupu a zodpovědnosti k planetě a životnímu prostředí, s tím také souvisí holistický způsob života včetně stravování a trvale udržitelné pěstování rostlin i stromů. Není proto divu, že nakupují suroviny, které podléhají etickému i Fair Trade obchodu, který podporují. Akamuti se pyšní oceněním Beauty Award 2011, které uděluje časopis The Green Parent a oceněním Beaty Award 2010, které značce udělil časopis The Natural Health.