Kafr

Přírodní látka získávaná destilací ze dřeva stromu kafrovníku lékařského. Setkat se s ním můžeme ve farmacii, kosmetice, ale také pyrotechnice či chemickém průmyslu. Jelikož dokáže ve vyšších dávkách v lidském těle nadělat pěknou paseku, musí se s ním opatrně. Kromě antiseptických a anestetických účinků je využíván také pro jeho schopnost lokálně prokrvit pokožku, čímž dokáže bojovat s jejími záněty. Výborný je také pro relaxaci sválů či ve formě éterického oleje v aromaterapii.