Toraf Semínka na klíčení brokolice 10 g - zdroj hodnotných živin a antioxidantů

29 Kč 25 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
24.9.2020

Kvalitní semínka brokolice vhodná k celoročnímu klíčení

  • Vlastní banka vitamínu a minerálu po celý rok
  • Můžete sklízet už po třech dnech
  • Obsahuje velké množství cenných látek

ekologicky raw-kvalitablogerky-doporucuji

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Klíčky ze semínek brokolice jsou zdrojem hodnotných živin pro tělo, jako vitaminy A, C, B1, B2, PP, stopové prvky (vápník, železo, fosfor, hořčík), enzymy a další prvky.

Nejcennější v brokolici je Sulforafan - látka proti rakovině, koncentrace v klíčcích je 200 krát vyšší než v samotné brokolici.

Vzhledem k vysokému obsahu antioxidantů brokolice pomáhá ke snížení krevního tlaku, prevenci kardiovaskulárních onemocnění a mrtvice, dále stimuluje imunitní a nervový systém. Klíčky Brokolice mají pikantnější chuť, ideální pro saláty a sendviče.

Příprava klíčků

Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící misky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.

Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do misky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).

Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.

Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte

 

Podívejte se na videonávod nakličování naší oblíbené youtuberky Surové dcérky 

 
 
 

 Toraf

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.