Toraf Semínka na klíčení Čínská směs 40 g - velké množství antioxidantů
Související produkty
Detailní popis produktu
Čínská směs je složena z druhů, které jsou často používány v asijské kuchyni. Směs obsahuje druhy, které jsou neocenitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin, snižují hladinu "špatného" cholesterolu, a obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti tvorbě rakoviny a srdečních onemocnění.
Vzhledem k obsahu kyseliny listové jsou klíčky vhodné zejména pro těhotné ženy. K dokonalé chuti připravte na pánvi s minimálním množstvím oleje, vhodné jako doplněk k ochucení, samotné s rýži, nebo jako samostatný pokrm.
Složení směsi
- Lens culinaris (čočka) - 15 %
- Pisum sativum (hrách) - 15 %
- Cicer arietinum (cizrna) - 15 %
- Clandestina Glycin (sója) - 15 %
- Vigna radiata (fazole mungo) - 20 %
- Vigna angularis (fazole adzuki) - 20 %
Příprava klíčků
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící misky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.
Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do misky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).
Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.
Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.
Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte
Podívejte se na videonávod nakličování naší oblíbené youtuberky Surové dcérky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.