Toraf Semínka na klíčení čočka 20 g - vynikající zdroj bílkovin

29 Kč 25 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
4.11.2020

Kvalitní semínka čočky vhodná k celoročnímu klíčení

  • Vlastní banka vitamínu a minerálu po celý rok
  • Můžete sklízet už po třech dnech
  • Obsahuje velké množství vlákniny

ekologicky raw-kvalitablogerky-doporucuji

Detailní informace

Detailní popis produktu

Klíčky čočky jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů B1, B2, PP, a mnoho dalších základních živin, jako jsou vápník, fosfor, železo, karoten nezbytné pro řádné fungování nervového systému, kostí a cév. Vláknina pomáhá odstranit toxiny z těla.

Klíčky čočky jsou bohaté na kyselinu listovou. Klíčky čočky mohou jíst lidé, kteří nemůžou stravu obsahující železo. Je to velmi vhodná strava pro těhotné ženy. Můžete je přidat do salátů, sendvičů, hlavních jídel, past a tvarohů.

Příprava klíčků

Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící misky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.

Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do misky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).

Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.

Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte

 

Podívejte se na videonávod nakličování naší oblíbené youtuberky Surové dcérky 

 
 
 

 Toraf

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.