CigaleBio Hypoalergenní mýdlo pro miminko s meruňkovým olejem

CigaleBio Hypoalergenní mýdlo pro miminko s meruňkovým olejem
Produkt si právě prohlíží
92 zákazníků
Cigale BIO - Hypoalergenní mýdlo Baby s bio meruňkovým olejem.
100% přírodní mýdlo s BIO meruňkovým olejem určené na citlivou pleť a jemnou dětskou pleť. Mýdlo je přirozeně bohaté na glycerín, receptura je stejná jako při výrobě tradičního Marseillského mýdla. Lze použít na mytí rukou, při sprchování i při koupeli. Složení mýdla minimalizuje riziko vzniku alergií. Bez obsahu konzervantů, ropných látek, parfemace a barviv, navíc je rychle rozložitelné přirozenou cestou
Produkt oceněn certifikátem Ecocert, dermatologicky testován, netestován na zvířatech. Bez obsahu syntetických konzervačních látek, vůní, barviv, minerálních olejů a GMO. Veškerá výroba probíhá na jednom místě ve Francii. 
 
99,9 % z celkového složení je přírodního původu. 
72,25 % všech složek pochází z ekologického zemědělství.
 
Obsah: 100 g.
 
Složení: Zmýdelněný palmový olej*, zmýdelněný kokosový olej*, čištěná voda, rostlinný glycerin*, olej z meruňkových jader*, mořská sůl z Guérande, tetrasodium glutamate diacetate (stabilizátor).
* produkt ekologického zemědělství
Více informací o produktu
95 Kč
Cena s DPH
Značka
Hodnocení
Skladem
Objednací kód:
0321
Objednejte ještě dnes do 11:00 a zboží Vám bude doručeno již zítra.
  • Detailní popis

Hypoalergenní mýdlo pro miminko dělá jedinečným i olej z meruňkových jader! Proč je tak skvělý? 

Většina z nás po pozření meruňky vyhodí její pecku do koše, aniž bychom tušili, co vše v sobě skrývá. Naštěstí nad tím jednou někdo popřemýšlel a světlo světa tak mohl spatřit olej z meruňkových jadérek. Tento olej je velmi jemný, dost podobný mandlovému oleji. Ačkoliv má největší využití v kosmetice, pro jeho oříškovou chuť ho můžete najít i v receptech na dezerty. Olej z meruňkových jader je extrahován ze semen meruňky obecné (Prunus armeniaca). Meruňky se k nám dostaly z Arménie (tam se nejspíše dostaly z Číny) a dnes je jejich největším pěstitelem Turecko. Jednu z prvních zmínek o meruňkovém oleji najdeme v tradiční čínské medicíně, kde se používal k léčbě nádorů a vředů. Je bohatý na vitamíny, minerály, nenasycené mastné kyseliny a proteiny.

Existují dva druhy meruňkového oleje:

1. olej užívaný čistě pro kosmetické účely

2. olej určený k požití, užívaný v kulinářství

Jak se olej z meruňkových jader vyrábí?

Olej lze získat z jader pomocí extrakce rozpouštědlem nebo lisováním za studena. Druhý způsob se považuje za vhodnější, protože nenarušuje chemické sloučeniny v oleji obsažené. Pokud si můžete vybrat, dávejte vždy přednost kvalitnímu meruňkovému oleji, který je lisován za studena.

Vlastnosti meruňkového oleje

  • Změkčovadlo - meruňkový olej je přírodní látka, která zjemňuje a zvyšuje kvalitu směsí, do kterých je přimíchána

  • Antioxidant - zabraňuje poškození kůže volnými radikály

  • Anti-aging - vyživuje pokožku a brání předčasnému stárnutí

  • Je anti-septický - snižuje riziko infekce při otevřených ranách a říznutích

  • Je protizánětlivý - snižuje zánět, ať už užijete olej vnitřně nebo vně

Barva, chuť a aroma oleje z meruňkových jader

Základní olej je světle žlutý. V závislosti na množství meruněk a extrakci může mít také  tmavě žlutou barvu. Olej má jemnou meruňkovou vůni. Chuť je oříšková, podobná mandlím. Je proto ideální pro výrobu cukrovinek, jako je marcipán.

Skladování a životnost

Životnost oleje z meruňkových jader je 6-12 měsíců. Prodloužit ji můžete skladováním v lednici.

Olej z meruňkových jader a jeho účinky

1. Kůže

Olej z meruňkových jader je vhodný pro citlivou pokožku. Výborně se vstřebává a zanechává pleť jemnou a hydratovanou. Pro svou jemnost nezanechává na pokožce pocit mastnoty. Olej z meruňkových jader je jedním z nejlepších nosných olejů na masáže. Je schopen se vstřebat do hloubky.  Podporuje účinky silic a jiných rostlinných látek.

2. Vlasy

Meruňkový olej je, co se týče péče o vlasy, milován ženami po celém světě. Nanáší se po celé délce vlasů a dodává jim jemnost a lesk.

  • Podporuje růst vlasů - zejména kvůli vitaminu E

  • Zabraňuje vysušení pokožky hlavy

  • Funguje jako přírodní kondicionér - vlasy se lépe rozčesávají

3. Oči

Olej z meruňkových jadérek je skvělý pomocník při boji s kruhy pod očima. Kůži v těchto místech posiluje a dodává jí potřebné živiny. Pravidelné užívání pak zmírňuje vrásky kolem očí.

4. Obličej

Meruňkový olej je velmi vhodný pro ošetření obličeje. Sjednocuje tóny pleti, vyživuje, hydratuje a potlačuje známky stárnutí. Opatrně by s ním měli zacházet lidé trpící akné. Meruňkový olej má vyšší komedogenitu, což znamená, že lidem s mastnější pletí může ucpávat póry a vytvářet tak černé tečky.

5. Srdce

Olej z meruňkových jadérek dokáže snížit riziko infarktu myokardu a dalších kardiovaskulárních onemocnění.

Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
Proč nakoupit na ladybio.cz?
Vzorečky ke každé objednávce
Zdarma
Platba kartou, převodem nebo na dobírku
On-line, okamžitě a hned
Jsme tu pro Vás online 8 - 16 každý všední den
Neváhejte se s námi poradit - zavolejte nebo napište
Balíček Vám rádi pošleme i na Slovensko nebo po Evropě!
Prosíme - dejte nám ale vždy vědět předem

Magazín

Jak zabalit kosmetiku do příručního zavazadla?
Podívejte se, jak se sbalit, aby i kosmetika zvládla letištní kontrolu
Jak zabalit kosmetiku do příručního zavazadla?
Jak na epilaci cukrovou pastou: návod pro začátečníky
Na stres z chloupků zapomeňte. Naučte se, jak používat cukrovou pastu
Jak na epilaci cukrovou pastou: návod pro začátečníky
Menstruace po porodu — kdy ji čekat?
Kdy dostanete první menstruauci po porodu? A co když nekojíte?
Menstruace po porodu — kdy ji čekat?
Kosmetika na dovolenou? Minimální váha, maximální péče
Kosmetický salón nechte doma. Sbalte si jen to, co opravdu potřebujete
Kosmetika na dovolenou? Minimální váha, maximální péče
Chcete mít lepší sex?
Víme, jaké cvičení vám pomůže
Chcete mít lepší sex?
Pozitivní afirmace
Jak jejich pomocí cítit pohodu, štěstí a vyrovnanost
Pozitivní afirmace
FAQ: Vaginální mykóza, bakteriální vaginóza, lubrikační gely a intimní hygiena
Máte peklo v kalhotkách? Stačí jen najít příčinu. Jak léčit kvasinky a bakteriální vaginózu?
FAQ: Vaginální mykóza, bakteriální vaginóza, lubrikační gely a intimní hygiena
Lubrikační gel s olejem nebo bez?
Proč sáhnout po přírodním lubrikační gelu a jaké jsou jeho výhody?
Lubrikační gel s olejem nebo bez?
Cassia: Perfektní kondicionér a přírodní barvení „na zkoušku“
To nejlepší, co pro své vlasy můžete udělat. Slibujeme
Cassia: Perfektní kondicionér a přírodní barvení „na zkoušku“
5 tipů, jak přežít epilaci
Každé léto řešíme to stejné – co se stále dorůstajícími chloupky? Vyřešte to jednou pro vždy
5 tipů, jak přežít epilaci
Křišťál - král drahých kamenů
Dříve se myslelo, že křišťál je zkamenělý led
Křišťál - král drahých kamenů
Opalování od A do Z
Vše, co byste měli vědět o opalování, aby vaše kůže okouzlovala létem ještě před zimou.
Opalování od A do Z
Proč jsou chemické opalovací krémy zlo?
Nejsou „opalováky“ jako „opalováky“. Jedny z nich mají nepěkné vedlejší účinky.
Proč jsou chemické opalovací krémy zlo?
Přírodní oleje na pleť
Jak vybrat olej podle typu pleti?
Přírodní oleje na pleť
Indigo: Kouzlete s odstíny přírodních barev
Barvení bez chemie, to nejsou jen zrzavé odstíny. Indigo barví i do studena
Indigo: Kouzlete s odstíny přírodních barev
Velký průvodce přírodními parfémy
Coco Chanel prohlásila, že žena, která nepoužívá parfém, nemá budoucnost. Ovšem když se tak rozhlédnete okolo sebe, ono není až tak jednoduché vybrat tu správnou lahvičku, která se stane součástí vaší osobnosti, okouzlí ty správné lidi a ještě vám dokonale padne jako ony pověstné malé černé šaty...
Velký průvodce přírodními parfémy
Nefrit - polodrahokam moudrosti
Fyzik W. Starck dokázal, že kameny mají 'léčivou' moc. Jakou má nefrit?
Nefrit - polodrahokam moudrosti
Menstruační kalíšek: Jak ho správně zavést?
Krok za krokem pro začátečnice
Menstruační kalíšek: Jak ho správně zavést?
Recenze na přírodní parfémy Walden
"Je to jako držet hvězdný prach..."
Recenze na přírodní parfémy Walden
Rodonit - kámen kontrastů
Jemná hřejivá růžová a temná černá - rodonit je kámen ceněný už od antiky
Rodonit - kámen kontrastů
Najdete nás na Facebooku